/slikaFoto: Pexels
Život

Ovih 6 vrsta voća će ti pomoći u mršavljenju

Svi znamo da je konzumiranje voća najzdraviji način za brzo mršavljenje, ali je takođe važno znati koje voće je dodatna super pomoć u mršavljenju. Ne postoji čarobni štapić za postizanje vitkog tijela, već izbalansiranom i zdravom ishranom i fizičkom aktivnošću, možemo postići zdraviji izgled. Međutim, voće je puno hranjivih sastojaka u kojima možeš u potpunosti uživati. Ovih 6 vrsta voća, sadrži mnogo vlakana, malo šećera i mnogo vitamina i minerala, i zato je lista ovih 6 vrsta voća, odličan izbor za mršavljenje.


Ananas

Najbolji od najboljih je ananas. Ananas je sočno i najomiljenije ukusno voće, koje ima mnogo hranjivih sastojaka poput vitamina B6, vitamina C, gvožđa. Pomaže u poboljšanju kože, smanjuje upale, reguliše krvni pritisak, pomaže u probavi i pojačava energiju. To ne samo da izuzetno pomaže u mršavljenju, već pomaže u borbi protiv astme, srčanih bolesti i dijabetesa.

Limun

Ovo kiselo-citrusno voće uglavnom najviše obiluje vitaminom C, koji ima mnogobrojne prednosti za organizam. Pomaže u detoksu tijela poboljšavajući probavu i rastvaranju bubrežnih kamenaca. Limun takođe pojačava imunitet i čisti kožu i tijelo, a sagorijeva i masne naslage.

Lubenica

Omiljena ljetna poslastica, lubenica ima visok sadržaj vode. Ovo osvježavajuće voće je puno hranjivih sastojaka, a hidratizira te i poboljšava opšte zdravlje smanjujući stres i upale. Takođe, ima mnoštvo hranjivih sastojaka poput kalijuma, vitamina A, vitamina B6 i vitamina C.

Nar

Nar može pomoći u borbi protiv visokog krvnog pritiska, visokog holesterola, upala, stresa i određenih vrsta karcinoma. Uz mnoštvo benefita, nar obiluje i antioksidansima, vlaknima, proteinima, kalijumom, vitaminom C, vitaminom B6, vitaminom K.

Kruška

Kruške imaju oko 84% vode, što omekšava probavu, sprečava zatvor i pomaže u ispiranju štetnih toksina prisutnih u našem tijelu. Kruške su potcijenjeno voće, posebno kada je riječ o brzom mršavljenju. Prepune bjelančevina, vlakana, kalijuma, vitamina C, vitamina K, željeza, kalcijuma i magnezijuma, kruške pomažu boljoj probavi, detoksikaciji tijela i smanjenju rizika od dijabetesa.

Jabuka

S velikom količinom vlakana, malo kalorija i mnogo vode, jabuke su najbolje voće za mršavljenje. Jabuke su izuzetno bogate flavonoidima i antioksidansima, koji smanjuju rizik od bolesti srca, dijabetesa, karcinoma i hipertenzije. Poznata je izreka: 1 jabuka dnevno za bolje zdravlje!

 

Izvor: Ultra.ba

Komentari

Ostavite komentar